Zápas KHL HAN-CHO

15.02.2010 07:40

Jeden z nejzajímavějších utkání nadstavbové části sehráli tým Hanáků a Chomýže, který odpovídal důležitosti zápasu. V zápase začali důrazněji hráči Chomýže a v první třetině jasně přehrávali Hanáky, kteří byli všude později než Chomýž. Po několika vynikajících zakrocích brankáře Hanáků,byl výsledek dlouho 0:0, pak ovšem se Chomýži po několika dorážkách podařila dát první branka a za chvíli přidali po přečíslení další. 2. třetina ovšem patřila Hanákům, kteří zmobilizovali síly a přehrávali Chomýž zase oni. Na začátku 2.třetiny vystřelil obránce Hanáků a střela pronikla až za záda brankáře Chomýže ,který měl zakrytý výhled,. Pak excelovali opět brankaři až po chybě obrance sebral puk hráč Hanáků, obehrál druhého obrance a jel sám na bránu, kdy blafákem vsítil vyrovnávající branku. 3. třetina začala stejně jako druhá, Hanáci si vytvářeli více šancí, které končili ovšem na brankáři Chomýže. V čase 38:23 nechali Hanáci zcela volného hráče před brankou a ten pohodlně vsítil branku. V zápětí po přečíslení dali Chomýžáci pěkný kombinační gol na jeden dotek a zdálo se, že je po zápase,ale v čase 43:30 ujel hráč Hanáků a ikdyž byl faulován, tak vstřelil branku na 4:3. Co se pak dělo na hřišti bylo neskutečné, Hanáci hráli power-play a zavřeli Chomýž do třetiny, kdy ohrozili brankáře celkem 6x z toho 2x byl hráč Hanáků zcela sám před brankou a nebyl schopen překonat vynikajícího Sedláře. Výsledek nakonec Chomýžaci ubránili a zápas skončil 3:4 po třetinách (0:2,2:0,1:2), zákroky brankařů (19-10-13 :17-15-18 ), střely na bránu 53:46, vyloučení (3:7).  

Rád bych upozornil na skutečnost, že během zápasu vyvstaly pochybnosti nad totožností nového hráče Chomýže s číslem 20, který patřil k nejlepším obráncům Chomýže. Jeden z hráčů Hanáků tohoto hráče zná od děctví, protože hrál s jeho synem hokej a zná ho pod jménem Skočovský Radim narozený 1984, a také se s ním bavil před zápasem. Takový hráč ovšem na soupisce není a nastoupil pod jménem Novotný Pavel narozený 1968. Tuto nepotvrzenou informaci jsem zjistil až na konci 2.přestávky, kdy jsem v zápise opravdu toto jméno nenašel a tak jsem ho chtěl požádat o registračku po zápase, jenže si s náma ani nepodal ruku a zmizel v kabině. Sám jsem šel za nehrajícím hráčem Chomýže, ať mi ukáže občanku hráče 20, jenže ten mi řekl na co, vždyť je to hráč, který byl dlouho zraněný. Nebaví mě někoho přesvědčovat, tak jsem to vzdal. Nevím kdo má pravdu, ale ověřit to fakticky nešlo a pokud mají hráči Chomýže jistotu o totožnosti tohoto hráče, tak si ji ověříme v dalším zápase za 3 týdny již dle pravilda 15) a opravdu rád vás budu informovat, že jsem se na základě informací mýlil, proto to i píši, aby vše bylo jasné do budoucna a nebyly pochybnosti, ale jistota. Případ ze včerejška je pouze impulzem, aby šla totožnost lehce dokázat, protože náš kapitán nevěděl jak se zachovat.

Nenapadám výsledek,ale jasná pravidla KHL, protože není nikde jasně napsané, kdo má kontrolovat registračky KHL, když vznikne pochybnost o totožnosti, tak vlastně kdo má tuto kontrolovat - kapitán, rozhodčí...? Dříve to kontroloval sám Jarda Kovařík a několikrát jsem ho viděl ikdyž nehrál, že si vyžádal občanku u hráčů, u kterých si nebyl jist zda můžou hrát.

Po domluvě jsme tento nový bod 15) upravili a zapracovali do pravidel KHL a to následovně:

Pokud vznikne pochybnost o totožnosti soupeřova hráče, tak zástupce týmu, který má tuto pochybnost zajede za rozhodčím a požádá ho o přezkoumání totožnosti tohoto hráče. Rozhodčí si vyžádá registračku nebo občanku dotyčného hráče a ověří se jeho totožnost. Pokud se ukáže, že hráč neměl nastoupit nebo hraje pod cizím jménem, tak dotyčný hráč okamžitě opustí hřiště, zápas se dohraje,ale do tabulky se napíše kontumační výsledek 5:0. Toto pravildo lze uplatnit pouze jednou za zápas a to buď před zápasem, o přestávkách nebo ihned po skončení zápasu. Po ukončeném zápase, když všichni opustí led již pravildo nelze uplatnit, a také lze toto pravildo uplatnit samozřejmě i na více hráčů, ale pouze najednou. Pokud hráč nebude mít u sebe registračku, občanku, řidičák nebo pas, tak se bude brát, že není osobou napsanou v zápise.