Velké finále BUL-HAN

15.03.2010 06:56

Dlouho očekávaný finálový zápas KHL mezi Hánaky a Buldoky provázela od počátku bouřlivá atmosféra v hledišti, kde nechyběl ani hudební doprovod na obou stranách, spousta fanoušků a dobrá nálada. (Fota ze zápasu jsou přidána do fotogalerie).

Hráči obou týmů vyburcovaní divokou atmosférou hráli v první třetině naprosto skvělě, zápas byl vyrovnaný a oba týmy odváděly dobrou práci. Hra byla rychlá a pro diváky poutavá. První gól střelil Batěk (HAN) již v 1.minutě 1. třetiny, který přiměl Buldoky k ještě větší produktivitě. Odvetný gól střelil Klhůfek (BUL) ve 12. minutě 1. třetiny.

Zápas byl dlouho nerozhodný 1:1. Na obou stranách začaly padat časté fauly a nervozita se stupňovala. Mnoho hráčů dělalo zbytečné zákroky a časté přesilovky vysilovaly hráče na obou stranách. Rozhodčí někdy možná vylučovali až "zbytečně" tvrdě, ale to už je na posouzení každého, bylo vyloučeno 15 hráčů, kteří si odseděli 30 minut, tím se tento zápas zapsal jako jeden z nejvíc trestaný v této sezóně. Jasné trestné střílení,kdy jel sám Zapletal (HAN) na bránu skončilo třeba pouze vyloučením. Vyloučení, někdy zbytečná a někdy tvrdě posouzená, na obou stranách způsobila, že naprosto úžasné tempo z 1.třetiny bohužel nevydrželo po celý zápas.

Hra pokračovala a ve třetí třetině padaly další góly. Neuvěřitelný druhý gól Štětkaře J. (BUL) v 35. minutě  do "šibenice" otočil stav na 1:2. Ale tím odveta Buldoků zdaleka nekončila, ve 41. minutě dali Buldoci (Wurtz) třetí gól a jejich naděje na vítězství ještě vzrostla. Následný gól Klhůfka v oslabení ve 42. minutě ještě výsledek zpečetil.

Po velké snaze hráčů Hanáků i výborné práci jejich brankáře se jim ovšem již nepodařilo snížit stav a dosáhnout alespoň remízy, která by jim na vítězství stačila.

Ale jak řekl nejmenovaný hráč Buldoků, oba týmy vyhrály, protože hrály stejně dobře po celou dobu sezóny. Gratulace!!!

Fakta ze zápasu BUL-HAN: výsledek 4:1, třetiny (1:1,0:0,3:0), zákroky brankářů (10-8-9 : 6-5-7), střely na bránu 22:28, vyloučení 7:8, využití 2:0 navíc v oslabení 1:0.

 

Zápas BUL-HAN vám popsala nestranně má manželka, které děkuji za trpělivost a hlavně pomoc po celou dobu sezony, bez níž by tyto stránky nevznikly a nemohly by fungovat.

K zápasu za mě, přeji všem týmům gratulaci, Buldoci měli šťastnou ruku, když do zápasu povolali 2 kluky, kteří za ně hrají sporadicky a zrovna tito dva hráči Klhůfek Jiří 2+1 (č.11 - útočník) a Štětkař Jakub 1+2 (č.72 - obránce) rozhodli finále pro Buldoky, hlavně střela Štětkaře J. po níž po dorážce padla 1.branka a následně šťastná zlatá střela do šibenice přes hráče, takže golman nic neviděl, rozhodla, že mužem zápasu byl jednoznačně obránce s č.72. Zápasy mezi BUL, HAN a CHO měli neskutečný náboj a i kvalitu, takže je škoda že nemůžou být všichni první, protože by si to zasloužily všechny 3 týmy za bojovnost.

Jenom pro názornost jednotlivá kola:

Hanáci byli po celou sezonu v tabulce za každý týden na 1.místě 15x, na 2.místě 7x a poprvé okusili 3.místo pro ně až v posledním kole

Buldoci byli na 1.místě 7x, na 2.místě 10x a na 3.místě 3x

Chomýž zabral až v nádstavbové části, takže na 1.místě byl 1x, na 2.místě 4x a na 3.místě 4x

Děkuji všem fanouškům u finále za neskutečnou podporu a atmosféru na ZS, kterou ZS stadión léta nepamatuje. Tento zápas ukázal, jak by mohly být zakončeny všechny další ročníky a to finálem, které zaručí pouze play-off. Takže na schůzce budu prosazovat tento model.

Zápis ze zápasu BUL-HAN v PDF.