Shrnutí 1.části KHL

02.11.2009 13:00

Včera se uzavřelo celé 1.kolo základní části KHL. Všechny zápasy byly odehrány s nasazením a tomu odpovídají velmi vyrovnané výsledky. Překvapením je asi pro mnohé první místo Hanáků, kteří prohráli v posledním kole pouze s obhájci Buldoky. Buldoci od loňské sezóny jsou velmi silní a jsou s jednobodovou ztrátou na 2.místě. Oba týmy mají v závěsu STSku a Chomýž, kteří hrají velice dobře již několik sezon.

Velké překvapení oproti loňsku je tým AHK, který byl vloni na chvostu tabulky a nyní bojuje o postupové místo. Také nováček UDH rychle zapadl mezi původní týmy a těžce některé týmy potrápil nebo jim sebral i důležité body a také má stále na dosah 4.místo, které zaručuje účast v nadstavbové části mezi týmy,které budou bojovat o prvenství v KHL. Trošku se hledají týmy Plačkova a Reds, které ještě pár sezón zpět byly leadry soutěže a nyní se střídají na posledním místě KHL.

Soutěž je velmi vyrovnaná a žádný tým nemá 100% jistotu prvních čtyř míst. Další změna,která udělá obrázek o týmech, je zápis o utkání. Najednou bude hned jasné, které mužstvo je slušné a které je nejtrestanější, nehledě na to, že produktivita hráčů ještě zvedne zájem o naši soutěž a návštěvnost stránek ještě vzroste. Takže vzhůru do 2.kola, hlavně slušně a s nasazením jako doposud.